A Generali Önkéntes Nyugdíjpénztár működése

Kinek ajánljuk

Fiataloknak, akik hosszú távra, adókedvezménnyel támogatott, alacsony költségű megtakarítást keresnek.
Középkorúaknak, akik előre kívánnak gondoskodni nyugdíjas éveikről.
Befektetési lehetőséget keresőknek, akik kamatadó mentes, magas hozamot termelő befektetést keresnek.
Cégeknek, munkáltatóknak, akik kedvező feltételekkel kívánnak gondoskodni a munkatársak nyugdíjáról.

Hogyan működik

Az önkéntes nyugdíjpénztár a banki folyószámlához hasonló, egyéni nyugdíjszámlát vezet minden Pénztártagja részére, ahol jóváírja a havi befizetésekből az egyéni nyugdíjszámlára jutó részt.
Az egyéni nyugdíjszámlán lévő összeget a Pénzár a jóváírást követően befekteti, az elért hozamot pedig a Pénztártag számláján negyedévente jóváírja.

Amiért minket érdemes választani

Tagdíj
Az Ön által vállalt havi tagdíj bármikor változtatható és lehetőség van eseti befizetésre is. Alaptagdíj: 5000 Ft/hó. 2024. január 1-től: 8000 Ft/hó.


Stabilitás, eredményes vagyonkezelés

Szolgáltatásainkat a Generali magyarországi tagvállalataival szorosan együttműködve nyújtjuk, amely vállalatcsoporthoz olyan cégek tartoznak, mint a vagyonkezelési piac kiemelkedő szereplője, a Generali Alapkezelő Zrt.


Kedvező költséghatékonyság

600 001 Ft éves önkéntes nyugdíjpénztári befizetés felett a befizetések 99%-át írjuk jóvá Pénztártagjaink egyéni nyugdíjszámláján. Belépéskor 4000 Ft a működési tartalékra kerül.

Tagdíj felosztás szabályok 2023. december 31-ig:

2024. január 1-től:


Példák a sávos költség levonásra az éves befizetések szerint:

2023.december 31-ig:

2024. január 1-től:

Jóváírások az egyéni számlán az éves egyéni tagdíjfizetések mértékében, figyelembevéve az éves befizetésekhez az adókedvezményeket:

2023. december 31-ig:

2024. január 1-től:

Portfólió választási lehetőség
Kockázatosabb, de hosszú távon várhatóan magasabb hozamokat eredményező vagy inkább kiszámítható, egyenletesen teljesítő befektetési eszközökben tartaná nyugdíjpénztári megtakarításait? A Generali Önkéntes Nyugdíjpénztár által kínált Eldorado Standard, Eldorado Abszolút Hozam,  Eldorado Medium, Eldorado Business befektetési portfóliók közül Ön is megtalálhatja hozamelvárásának és kockázatvállalási hajlandóságának leginkább megfelelőt.


Folyamatos kapcsolattartás

Nagy hangsúlyt helyezünk Pénztártagjaink minőségi kiszolgálására, így ügyfélszolgálatunkat a kor kihívásainak megfelelően folyamatosan fejlesztjük és ügyintézésre rendelkezésre áll a Generali Biztosító Zrt. országos fiók és tanácsadói hálózata is.


Nyugdíjszolgáltatás

Amikor Ön megszerzi a nyugdíjjogosultságot, egyéni számlájának egyenlegét egy összegben vagy különböző típusú járadékok formájában adó- és járulékmentesen veheti fel. 2013.01.01-je után belépett Pénztártagok esetében a kifizetés adómentességéhez szükséges a 10 éves tagsági jogviszony megléte.
Szolgáltatások:
· egy összegű,
· részletkifizetés,
· határozott, az Ön választása szerint 5-25 év közötti időtartamon keresztül folyósított, évente újraszámított járadék, illetve ütemezett pénzkivonás formájában,
· az egyéni nyugdíjszámláján lévő összeg meghatározott részét egy összegben, a fennmaradó részt pedig járadék formájában veszi igénybe,
· a tagdíjat tovább fizeti, és a nyugdíjszolgáltatást nem veszi igénybe,
· az egyéni nyugdíjszámlán felhalmozott összeget a Pénztárban hagyja és a tagdíjat tovább nem fizeti.


10 év után felhasználható

Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítást legkorábban a befizetésektől számított 10 év után lehet felvenni. Amennyiben a Pénztártag a 10 év várakozási idő letelte után, de nyugdíjbamenetel előtt kívánja felvenni a megtakarítást, személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást kell fizetni a felvett összeg tőke része után (az egyéni számlán termelt hozam adómentesen vehető fel).


Banki hitelfedezet

10 éves tagsággal rendelkező Pénztártagjaink egyéni nyugdíjszámlájuk egyenlegének 50%-át banki hitelfedezetként felhasználhatják.


Tagi kölcsön igényelhető

A tagi kölcsön legalább hároméves tagsági jogviszony után igényelhető, a Pénztártag nyugdíjszámla-egyenlegének 30%-áig. A maximális futamidő 12 hónap, a folyósítási díj 4000 Ft, a kamat pedig a jegybanki alapkamat + 5%.


Adókedvezmény vehető igénybe

Az egyéni tagdíjbefizetésekre, valamint a munkáltatói támogatásként az egyéni számlán jóváírt adományok után 20% adókedvezmény vehető igénybe, amelynek mértéke éves szinten 150 000 Ft lehet. A visszaigényelt adókedvezmény pedig a nyugdíjszámlán 100%-ban jóváírásra kerül.


Örökölhető

A belépési nyilatkozaton kedvezményezetteket jelölhet meg, akik tragédia esetén az egyéni számláján összegyűjtött megtakarítását hagyatéki eljárás nélkül öröklik.

A tagdíjfizetést munkáltatója részben vagy egészben átvállalhatja.

Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításon elért hozamot nem terheli kamatadó.

Székhely 1066 Budapest, Teréz krt. 42-44. Levelezési cím 6701 Szeged, Pf. 97. Személyes ügyfélszolgálat 1132 Budapest, Váci út 36-38.
Ügyfélfogadási idő:
Hétfő - szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 17.00
Péntek: 8.00 - 16.00
Telefonos ügyfélszolgálat Telefonos Ügyfélszolgálat: +36 (1) 452 5444
Rendelkezésre állási idő:
Hétfő: 8.00 - 20.00
Kedd - péntek: 8.00 - 16.30

Számlaszám befizetéshez: 10918001-00000097-04390000

Kapcsolat

Panaszkezelés

Kapcsolódó oldalaink

Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár ep.generalipenztar.hu Generali Biztosító www.generali.hu
www.generali.com Generali Alapkezelő www.alapkezelo.hu Európai Utazási Biztosító www.eub.hu Pénztárszövetség www.penztar-szovetseg.hu Magyar Nemzeti Bank felugyelet.mnb.hu

Hasznos linkek

Magyar Nemzeti Bank - Panasz bejelentés http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/penzugyi-panasz Pénzügyi Navigátor Pénzügyi Navigátor Európai online vitarendezési fórum eu-online-vitarendezesi-forum-ONYP.pdf Az MNB ajánlása az önkéntes nyugdíjpénztárak választható portfóliós rendszerének kialakításáról, működtetéséről mnb.hu/letoltes/12-2016-vpr.pdf Az adathalászat veszélyei Az adathalászat veszélyei
Csatlakozzon hozzánk Facebookon is!