Vállalati nyugdíjpénztári rendszer

Béren kívüli juttatási rendszer
Egy vállalat eredményességében a képzett munkaerő mellett a munkatársak hosszú távon, gyakorlatban megszerzett tapasztalata is döntő fontosságú. Az értékes munkaerő megtartása egyre nagyobb szerepet kap a vállalat életében, ehhez azonban a versenyképes fizetés önmagában gyakran nem elegendő. Az alkalmazottak kötődésének erősítésére, lojalitásuk növelésére elterjedt megoldás – a munkatársak által választható – Kafetéria elemek alkalmazása, melyek közül az önkéntes nyugdíjpénztár – a munkavállalók döntése szerint – az egyik legnépszerűbb elem.
A béren kívüli juttatások közül az önkéntes nyugdíjpénztári (munkáltatói) tagdíjfizetés „Egyes meghatározott juttatásnak” minősül, adózása:
A tagdíj-hozzájárulás után a munkáltatóknak 15%-os adófizetési és további 22%-os EHO fizetési kötelezettsége keletkezik.
(Az adó alapja a tagdíj hozzájárulás 1,18-szorosa, ezért a tényleges adó mértéke 17,7%+25,96% tehát a juttatások összes terhe így 43,66%.)

Munkáltatói tagdíj-hozzájárulás
Az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-hozzájárulással a munkáltató megalapozhatja munkavállalói nyugdíjcélú megtakarításait. Ezt átgondolva a munkáltató dönthet róla, hogy a Kafetérián felül további munkáltatói tagdíj-hozzájárulást fizet a munkavállalók részére.
A munkáltató által – minden legalább 6 hónapja alkalmazásban álló munkatárs részére egyenlő arányban vagy mértékben – vállalt jövedelemarányos vagy fix tagdíjbefizetés, tagonként havonta összeghatár nélkül kedvezményes közteherfizetés mellett adható.
Azoknak a munkavállalói korcsoportoknak, akiknek a törvényes nyugdíjkorhatárig kevesebb, mint 15 éve van hátra, magasabb összegű támogatás is adható, de egy korcsoporton belül csak azonos mértékű lehet a támogatás.

Meghatározott munkavállalói kör támogatása
A munkáltatónak a rendszeres önkéntes nyugdíjpénztári hozzájáruláson felül lehetősége van – eseti adomány formájában – egy preferált munkavállalói kört is támogatni. Az adomány összege ráfordításként számolható el. A befizetett támogatás ugyan növeli a pénztártagok adóalapját, de egyben igénybe vehető a 20% adókedvezmény.

Székhely 1066 Budapest, Teréz krt. 42-44. Levelezési cím 6713 Szeged, Pf. 97. Személyes ügyfélszolgálat 1132 Budapest, Váci út 36-38.
Ügyfélfogadási idő:
Hétfő - szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 17.00
Péntek: 8.00 - 16.00
Telefonos ügyfélszolgálat Telefonos Ügyfélszolgálat: +36 (1) 452 5444
Rendelkezésre állási idő:
Hétfő: 8.00 - 20.00
Kedd - péntek: 8.00 - 16.30

Számlaszám befizetéshez: 10702019-65895993-52000001

Kapcsolat

Kapcsolódó oldalaink

Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár ep.generalipenztar.hu Generali Biztosító www.generali.hu Generali Alapkezelő www.alapkezelo.hu Európai Utazási Biztosító www.eub.hu Pénztárszövetség www.penztar-szovetseg.hu Magyar Nemzeti Bank felugyelet.mnb.hu Európai online vitarendezési fórum eu-online-vitarendezesi-forum-ONYP.pdf Az MNB ajánlása az önkéntes nyugdíjpénztárak választható portfóliós rendszerének kialakításáról, működtetéséről www.mnb.hu/letoltes/12-2016-vpr.pdf
Csatlakozzon hozzánk Facebookon is!