Választható portfóliók

Portfóliók bemutatása

Kockázatosabb, de hosszú távon várhatóan magasabb hozamokat eredményező, vagy inkább kiszámítható, egyenletesen teljesítő befektetési eszközökben tartaná nyugdíjpénztári megtakarításait? A Generali Önkéntes Nyugdíjpénztár által kínált Eldorado Business, Eldorado Medium, Eldorado Standard és Eldorado Fix befektetési portfóliók közül Ön is megtalálhatja hozamelvárásának és kockázatvállalási hajlandóságának leginkább megfelelőt.

onyp_portfoliok_20160105

Az Eldorado Fix portfólió egy nagyon konzervatív pénzpiaci jellegű állampapír portfolió, amely legalább 60%-ban állampapírokat és államilag garantált kötvényeket tartalmaz. A Pénztár olyan portfóliót alakított ki, amely megtakarítási lehetőséget nyújt azon pénztártagok részére, akik a legkisebb kockázat mellett kívánnak befektetni, kizárva mind a részvények, mind a hosszú távú állampapírok piaci megítélésének változásából eredő kockázatokat.

Kockázati besorolás 2 (alacsony), ajánlott időtáv: 0-2 év.

Referencia index:
· 100% RMAX

Az Eldorado Standard – konzervatív, alapvetően állampapír alapú portfólió – esetében olyan rövid távú, elsősorban pénzpiaci portfóliót alakított ki a Pénztár, amely alacsony-mérsékelt veszteségkockázatot és megfelelő likviditást biztosít. A Portfólióban a részvények, részvénybefektetésen alapuló befektetési instrumentumok aránya a befektetett eszközök 10 százalékát nem haladja meg.

Kockázati besorolás 3 (mérsékelt), ajánlott időtáv legalább: 1-2 év.

Referencia index:
· 50,0% RMAX (magyar állampapír)
· 50,0% MAX Comp (magyar állampapír)

Az Eldorado Medium – kötvény túlsúlyos vegyes portfólió – esetében olyan középtávú, vegyes befektetési portfóliót alakított ki a Pénztár, amely mérsékelten középes kockázatvállalás mellett megfelelő hozamot biztosít. A Portfólióban a részvények, részvénybefektetésen alapuló befektetési instrumentumok aránya a befektetett eszközök 30 százalékát nem haladja meg.

Kockázati besorolás 4 (közepes), ajánlott időtáv: 3 évnél hosszabb.

Referencia index:
· 70% MAX Comp (magyar állampapír)
· 2,5% BUX (magyar részvény)
· 2,5% CETOP (EUR, közép-kelet európai részvény)
· 2,5% MSCI BRIC (USD)
· 7,5% RMAX (magyar állampapír)
· 7,5% DJ Euro Stoxx 50 index (európai részvény)
· 7,5% Standard & Poor’s 500 index (USA részvény)

Az Eldorado Business – kiegyensúlyozott jellegű vegyes-dinamikus portfólió – esetében olyan hosszú távú, dinamikus elemeket tartalmazó befektetési portfóliót alakított ki a Pénztár, amely magasabb, de még közepesnek minősülő hozam-kockázati profilú eszközök bevonásával, a Pénztár által vállalható kockázat mellett, a lehető legmagasabb hozamot biztosítja. A Portfólióban a részvények, részvénybefektetésen alapuló befektetési instrumentumok aránya a befektetett eszközök 35 százalékát meghaladja.

Kockázati besorolás 4 (közepes), ajánlott időtáv: 10 évnél hosszabb.

Referencia index:
· 42,5% MAX Comp (magyar állampapír)
· 10,0% RMAX (magyar állampapír)
· 7,5% BUX (magyar részvény)
· 7,5% CETOP (EUR, közép-kelet európai részvény)
· 7,5% MSCI BRIC (Brazília, Oroszország, India, Kína részvényei)
· 12,5% DJ Euro Stoxx 50 index (európai részvény)
· 12,5% Standard & Poor’s 100 index (USA részvény)

 

Érdemes tudni
· Pénztártagjaink amennyiben a belépési nyilatkozaton nem választanak portfóliót, akkor automatikusan az Eldorado Medium portfólióba kerülnek besorolásra.
· Egy időben csak egy portfoliót lehet választani, azaz nem lehet megosztani az egyéni számlán lévő összeget több portfólió között.
· A belépéshez kötődő portfólió választással kapcsolatosan pénztártagjainkat költség nem terheli.
· Pénztártagjaink negyedévente, január 1-jei, április 1-jei, július 1-jei és október 1-jei fordulónapokkal válthatnak portfóliót. A portfólióváltás feltétele, hogy a helyesen kitöltött kérelem a fordulónapot megelőzően legalább 3 munkanappal érkezzen be a pénztárhoz. Az egyedi portfólióváltással összefüggő, pénztártagra terhelt költség az egyéni számlakövetés egy ezreléke, de legfeljebb 2000 Ft.

Székhely 1066 Budapest, Teréz krt. 42-44. Levelezési cím 6713 Szeged, Pf. 97. Személyes ügyfélszolgálat 1132 Budapest, Váci út 36-38.
Ügyfélfogadási idő:
Hétfő - szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 17.00
Péntek: 8.00 - 16.00
Telefonos ügyfélszolgálat Telefonos Ügyfélszolgálat: +36 (1) 452 5444
Rendelkezésre állási idő:
Hétfő: 8.00 - 20.00
Kedd - péntek: 8.00 - 16.30

Számlaszám befizetéshez: 10702019-65895993-52000001

Kapcsolat

Kapcsolódó oldalaink

Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár ep.generalipenztar.hu Generali Biztosító www.generali.hu Generali Alapkezelő www.alapkezelo.hu Európai Utazási Biztosító www.eub.hu Pénztárszövetség www.penztar-szovetseg.hu Magyar Nemzeti Bank felugyelet.mnb.hu Európai online vitarendezési fórum eu-online-vitarendezesi-forum-ONYP.pdf Az MNB ajánlása az önkéntes nyugdíjpénztárak választható portfóliós rendszerének kialakításáról, működtetéséről www.mnb.hu/letoltes/12-2016-vpr.pdf
Csatlakozzon hozzánk Facebookon is!